Mark i centrala Boden förvärvas av HSB

Vy över Boden Centrum, med kvarteret Enen 1 i bild. Foto: Mats Engfors Fotographic

HSB köper Enen 1 av Bodens kommun för 4,5 miljoner SEK. Planen är att bebygga fastigheten med ca 30-40 lägenheter.

Enen 1 är en del av kvarteret med samma namn där SBB förvärvat kvarvarande mark och har för avsikt att inom kvarteret uppföra trygghetsboende, hyresrätter samt gemensam parkeringslösning. Det centrala läget med utsikt över Kvarnängen och närliggande Bodträsket gör läget synnerligen attraktivt.

Inom planområdet planeras för ett gemensamt parkeringsgarage med ca 140 parkeringsplatser, där det huvudsakliga parkeringsbehovet för Enen 1, preliminärt 30 platser, ska tillgodoses i denna parkeringslösning. Enen 1 omfattas av detaljplan som vann laga kraft den 1 november 2018.

– Äntligen ska vi få sätta spaden i backen på kvarteret Enen! Det är av Bodens absolut bästa lägen för fastighetsbebyggelse och det känns riktigt bra att HSB är med oss på den här resan. Det är utan tvivel en viktig signal och ett nyckelprojekt i Bodens fortsatta satsning i samhällsomställningen där bostadsbyggandet är en helt avgörande framgångsfaktor, säger Claes Nordmark, kommunalråd.

– Vi från HSB ser fram emot att bidra till Bodens positiva tillväxt genom att bygga hållbara och attraktiva bostäder i ett av stans bästa lägen, säger Mattias Lundström, VD HSB Norr.