Sofia Folstad ny transaktionschef på Storsala

Sofia Folstad, delägare och transaktionschef, Storsala. Foto: Storsala

Storsala fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och rekryterar Sofia Folstad som transaktionschef. Med en bred och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och finansvärlden kommer hon att ansvara för bolagets fortsatta tillväxt och förvärvsstrategi. Sofia kommer att förstärka Storsalas ledningsgrupp och är sedan tidigare delägare i bolaget.

Sofia Folstad kommer närmast från en roll som finans- och transaktionschef på det börsnoterade fastighetsbolaget Studentbostäder i Norden (SBS). Sedan bolaget grundades 2018 har Sofia lett transaktions- och finansieringsarbetet och varit en del av ledningsgruppen. Under hennes fem år på bolaget har fastighetsvärdet vuxit från 900 miljoner till ca 7,5 miljarder vid utgången av Q1 2023. Sofia har bland annat genomfört bolagets första förvärv utanför Sverige, satt upp bolagets hållbara ramverk och emitterat en hållbar obligation på 600 miljoner. Tidigare har Sofia varit direktör på Colliers Capital Markets, ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning. Sofia har även en bakgrund på SEB där hon har arbetat med finansiering. 

Sofia Folstad vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2021. Hon är även med när Sveriges chefsorganisation Ledarna listar Framtidens kvinnliga ledare 2023.

- Storsala har en stark och stabil position på marknaden med stor potential för tillväxt. Det som tilltalar mig med Storsala är att det är ett bolag som uppmuntrar till ett visionärt ledarskap och som vågar satsa i en marknad där det idag finns mycket spännande möjligheter, säger Sofia Folstad, delägare och transaktionschef, Storsala. 

- Jag är mycket stolt och glad att Sofia valt att vara med på vår fortsatta resa framåt. Storsala har de senaste åren vuxit kraftigt och Sofia blir en nyckelspelare som tydligt speglar Storsalas ambitioner inom tillväxt och väg framåt, säger Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

Sofia Folstad tillträder sin nya tjänst efter sommaren.