Göteborgs innerstad smyckas inför 400-årsfirande

Foto: Innerstaden Göteborg AB

Jubileumsvimplar pryder innerstaden under Göteborgs 400-årsfirande. En fullspäckad jubileumssommar väntar och för att bidra till extra festlig stämning samverkar centrumföreningen Innerstaden Göteborg med Göteborg & Co och fastighetsägare i området för att smycka gator och torg med 2350 meter jubileumsvimplar.

- Vi har en fantastisk sommar framför oss i innerstaden som präglas av Göteborgs jubileumsfirande. Tillsammans laddar vi upp inför massor av spännande evenemang, aktiviteter, festlig utsmyckning och hoppas på att stan fylls med besökare och hemestersugna göteborgare, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

Jubileumsvimplar
Från mitten av maj till mitten av september dekoreras innerstaden med jubileumsvimplar. Innerstaden Göteborg samordnar utsmyckningen som finansieras av Linhultska stiftelsen, Wallenstam, Bygg-Göta, Balder, Almedalsmagasinet, Vasakronan, Svenska Hus, Castellum, Göteborg & Co och Stadsmiljöförvaltningen.

Vimplarna placeras på delar av följande gator i innerstaden: Korsgatan, Vallgatan, Magasinsgatan, Kungsgatan (från Harry Hjörnes Plats till Östra Hamngatan), Rosenlundsgatan, Fredsgatan (från Kyrkogatan till Södra Hamngatan) och Kungstorget.

- Det är extra roligt att vi lyckats samordna en gemensam utsmyckning med flera fastighetsägare i området. Det stärker också effekten när vimplarna syns över så många gator och torg under 400-årsfirandet, säger Lena Dalerup.

Göteborg & Co står för design av vimplarna

- Det är härligt att Innerstaden bidrar till en festlig känsla i staden genom att sätta upp flaggspelen. Det ger en fin inramning för både göteborgare och besökare under jubileumssommaren, säger Birgitta Bergerlind, enhetschef Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Blomsterhjärtat en del av jubileets utsmyckning
Den 27 april invigdes även det nya blomsterhjärtat på Lejontrappan som en jubileumssatsningInnerstaden Göteborgs populära lysande hjärta får i samband med 400-årsjubileet en ny blomsterkostym. Att döma från invigningen när kön ringlade lång fram till hjärtat blir det en populär selfiespot under sommaren, som likt vimplarna bidrar till firandet.