Spaceflow vinner PropTech Championship 2023

Foto: PropTech Sweden.

Spaceflow, en plattform som optimerar den digitala hyresgästupplevelsen, vann PropTech Championship 2023. Tävlingen, som fokuserar på innovationer inom fastighetsteknologi, arrangerades detta år i Kista i samarbete med The Kloud och PropTech Sweden. 

Spaceflow imponerade på juryn med sin plattform som enligt dem sömlöst kopplar samman hyresgäster, besökare, fastighetsförvaltning, tjänsteleverantörer och olika smarta byggnadstekniska lösningar. Genom att belysa Kistas styrkor inom innovation och gemenskap har plattformen potential att bli en livlig och utvecklande miljö som kopplar samman invånare och intressenter på ett unikt sätt.

Tillsammans med en jury bestående av representanter från Kista Limitless, Vasakronan, Corem, Ericsson, KTH, Revelop, Kista Science City och Rise utsågs Spaceflow till vinnare under onsdagen i Kista.

Juryns motivering:

"En lösning som kan knyta samman Kistas invånare och intressenter och samtidigt lyfta fram områdets mångsidighet och kompetens. Genom att ta vara på Kistas styrkor inom innovation, service, gemenskap och upplevelser skapar den stor potential i en levande och utvecklande miljö. Vi är en engagerad grupp i Kista och med verktyget Spaceflow hoppas vi bjuda in och involvera fler personer i vår inspirerande samvaro".

 

Roger Tofft, vd på Proptech Sweden, säger att han när han första gången såg Spaceflow-plattformen blev imponerad av hur bolaget hade lyckats skapa en sömlös upplevelse för fastighetsbranschen och samtidigt skapa engagemang hos användaren.

– Att samla så många delar av vårt dagliga app-användande på en och samma plattform är inget litet projekt. Men Spaceflow har visat att det är möjligt och det på ett enastående sätt. Att utse dem till vinnare av årets PropTech Championship var ett bevis på det hårda arbetet. Jag är övertygad om att Spaceflow kommer att fortsätta revolutionera fastighetsbranschen och jag ser fram emot att se vad de kommer att åstadkomma härnäst.

 

Sarah Paskota på Kista Limitless kommenterar vinsten:

– Spaceflows innovation har stor potential att ha en betydande inverkan på framtidens smarta och hållbara städer. Vi ser fram emot att implementera lösningen i Kista och bidra till stadsutvecklingen i området genom att stärka samhörigheten och engagemanget mellan invånare och intressenter.

Lukas Balik, Co-founder & CEO at Spaceflow, uttrycker sin glädje över segern:

– Vinsten i PropTech Championship är ett tydligt bevis på att innovation och kundupplevelse fått starkt momentum inom fastighetsbranschen. Vi ser fram emot att stärka hyresgästupplevelseresan i Kistas innovationsdistrikt och vi ser fram emot att vår app ska kunna förena olika communites och samtidigt förenkla vardagen i Kista.

Genom att erbjuda en plattform som möjliggör kommunikation, samarbete och interaktion mellan fastighetsägare, företag och invånare i Kista, främjar Spaceflow sociala band och samhörighet i området. Plattformen kan också underlätta tillgången till lokala tjänster och evenemang samt främja nätverkande mellan företag och organisationer i Kista, vilket i sin tur kan stimulera tillväxt och innovation i området.