Castellumfastighet i Hyllie först att erhålla WELL Core Platinum

Stina Stjernkvist/TT: Arkivbild.

Fastigheten Eden i Hyllie, Malmö är Sveriges första att erhålla WELL Core Platinum vilket är den internationella byggstandardens högsta nivå. Certifieringen syftar till att förbättra hälsa och välmående. Det framgår av ett pressmeddelande. 

– Vi är oerhört stolta över att vara först i Sverige att uppnå den högsta nivån av WELL Core-certifiering. Det är resultatet av ett omfattande arbete och visar att Castellum ligger i framkant i att utveckla hållbara fastigheter där företag och människor växer och mår bra, säger Ola Orsmark, region vd Castellum Öresund.

Eden är utvecklat med fokus på hälsa, natur, service och intelligens som tillsammans verkar för att skapa välbefinnande för hyresgästerna. Fastigheten blev färdigställd år 2021 och har 7 600 kvm uthyrningsbar yta.

– Vi har skapat en plats som fungerar i symbios med människan, till exempel genom att få in växtlighet och naturelement i hela byggnaden. Men också genom ett serviceerbjudande och tekniska lösningar som underlättar både arbetet och livspusslet, säger Erik Gamner, affärsområdeschef Malmö på Castellum.

WELL-certifieringen är utvecklad tillsammans med forskare, läkare och arkitekter och omfattar tio kategorier som påverkar människans hälsa: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion, termisk komfort, material, gemenskap och välbefinnande. För att tilldelas WELL Core Platinum har Eden genomgått tester och en slutlig utvärdering utförd av Green Business Certification Inc. (GBCI).

Castellums kontorsfastighet Eminent som också ligger i Malmö blev för tre år sen Nordens första WELL-certifierade kontor och nu blir Eden först att erhålla nivån WELL Core Platinum för fastigheter: