Ringen centrum - Nya butiker och inomhustorg invigs

Inomhuscafét på Ringen Centrum. Illustration: AMF Fastigheter/Equator

Den 22 februari markerar en betydande händelse för utvecklingen av Ringen Centrum på Södermalm. Vid detta tillfälle invigs det nya inomhustorget i sin helhet, den nya entrén mot Älvsborgsparken öppnas, och två nya butiker gör entré. Dessutom avslöjas nyheten om ytterligare tillskott av nya butiker och pop-up-verksamheter.

Utvecklingen av Ringen Centrum inleddes i januari 2023 med målet att skapa en mer öppen och inkluderande plats för shopping och socialt umgänge. Den 22 februari i år lanseras det nya inomhustorget fullt ut. Torget designas för att vara en inbjudande plats för möten och framtidens handelsaktiviteter. Samma dag öppnar en ny entré mot den intilliggande Älvsborgsparken, och Gina Tricot, World of Toys och Ambience Beauty Salon välkomnar sina första kunder.

bild
Illustration: AMF Fastigheter/Equator

Lena Rune, centrumchef för Ringen Centrum, uttrycker sin glädje över att ha nått ännu en viktig milstolpe i centrets utveckling och poängterar ambitionen att stärka Ringen som en självklar mötesplats på Södermalm.

Nyheter om fler butiker och pop-ups avslöjas också. Hemtex och Webhallen ansluter sig till Ringen, där Hemtex kommer erbjuda ett varierat utbud av heminredning och möbler från och med senare våren. Webhallen, en framstående återförsäljare inom områden som gaming, lifestyle tech och spel, planerar att flytta sin verksamhet från Medborgarplatsen till Ringen under hösten.

Utöver detta kommer Watoto Arts och två fotoutställningar från Canon Young People Programme att vara på plats som pop-ups från den 22 februari. Watoto Arts skapar handgjorda kvalitetsdockor för barn med fokus på ekologisk och hållbar produktion. Canon Young People Programme kommer att presentera fotoutställningar om hållbara städer och samhällen samt jämställdhet från den 22 februari till den 10 april.