Stena Fastigheter i partnerskap med ChargeNode

Bild: Bil laddas i gröna kvarter. Stena Fastigheter ingår partnerskap med ChargeNode - möjliggör för en helhetslösning och utrullning av laddinfrastruktur i kvarteren

Stena Fastigheter expanderar sin energiavdelning genom ett samarbete med ChargeNode, vilket gör det möjligt för Stena Fastigheter att installera laddinfrastruktur i sina fastighetsområden.

"Vi strävar efter att framtidssäkra våra kvarter genom att erbjuda effektiva lösningar för våra kunder. Genom partnerskapet med ChargeNode kan vi erbjuda fler kunder möjlighet att ladda sina elbilar. Det här är ett steg för oss mot att göra det enklare att leva och arbeta hållbart i våra områden," säger Cecilia Fasth, vd och koncernchef för Stena Fastigheter.

"Vi är mycket nöjda och stolta över att Stena Fastigheter har valt ChargeNode som plattform för att expandera sin laddinfrastruktur. Detta är en viktig milstolpe för oss och stärker vår position som Sveriges ledande leverantör av laddinfrastruktur," säger Kristian Sandahl, vd för ChargeNode.

Stena Fastigheter strävar efter att bli självförsörjande på el och satsar kraftigt på solenergi och energilager. På lång sikt är målet att kundernas bilar ska kunna laddas med egenproducerad lokal el från Stena Fastigheter.