Rekordpris för exklusiv takvåning i Docks

Foto: JM, Bjurfors

Fastighetsmäklarföretaget förmedlar bostäderna i nyproduktionsprojektet Docks, vilket förväntas bli en av Malmös nya landmärken när det är färdigställt för inflyttning nästa år. Nyligen såldes en av föreningens takvåningar till ett rekordpris.

– Denna takvåning, med en boendeyta på 205 kvadratmeter och över 200 kvadratmeter utomhusyta fördelat på flera balkonger och terrasser, tillhör projektets exklusiva segment. Den nya ägaren kommer att njuta av ett bekvämt boende vid kajen, där närheten till vattnet blir en naturlig del av vardagen. Samtidigt finns Malmös livliga stadsliv inom bekvämt gångavstånd, säger Anna Helsing, fastighetsmäklare och projektansvarig hos Bjurfors.

Lägenheten såldes för rekordsumman 32 000 000 kr, vilket är det högsta priset som någonsin betalats för en lägenhet i Skåne.

– Denna försäljning är extraordinär på många sätt. Det överträffar Bjurfors tidigare rekord från våren 2022 och det stärker vår övertygelse om att intresset för nyproducerade bostäder växer, säger Eric Swahn, försäljningschef för Bjurfors Nyproduktion Skåne.

Efter att ha varit ganska sval under de senaste åren på grund av höjda räntor och ökade materialkostnader, märks nu en förändring på bostadsmarknaden för nyproducerade bostäder, där efterfrågan börjar öka igen.

– Bostadsmarknaden i södra Sverige har nyligen börjat visa en försiktig positiv trend. Det märks även på marknaden för nyproducerade bostäder, dit intressenterna återvänder, förklarar Eric Swahn.

Bostäder i Docks Premium

Docks, med sina 26 våningar, inrymmer totalt 157 lägenheter, varav sex tillhör det exklusiva konceptet Docks Premium.

– Den unika takvåningen på våning 17 och 18, som jag nyligen förmedlade, erbjuder gott om utrymme för både sociala evenemang och avkoppling. Den har bland annat en rymlig spaavdelning med tillgång till balkong. Master bedroom har ett eget badrum och en terrass, båda med hisnande utsikt, berättar Anna Helsing.