NREP förvärvar bostadsprojekt i Sisjödal

Stadsutvecklingsområdet Sisjödal i Askim, Göteborg Foto: NREP

NREP har under lång tid fokuserat på att möta den växande bristen på äldreboenden i Sverige genom den dedikerade organisationen Altura, och har även en intensifierad satsning på bostäder i storstadsregioner. Nu blir bolaget delaktigt i att tillföra fler moderna boenden i Göteborg. Inom det omfattande stadsutvecklingsområdet Sisjödal i Askim blir NREP långsiktig ägare av ett projekt som innefattar både ett äldreboende och hyresrätter.

 

bild
Foto: NREP

”Behovet av fler, och framförallt bättre, äldreboenden blir allt större. Altura är NREP:s spjutspets inom samhällsfastigheter där vi jobbar hårt för att bidra med moderna och trygga hem för äldre. Viktigt för oss är att de utformas på ett sätt som främjar lugn och välbefinnande för dels de boende, men även för de anhöriga och personalen. Äldreboendet som Dawasta utvecklar i Sisjödal går helt i linje med våra värderingar och vi ser fram emot ett tätt och långsiktigt samarbete med Astagården som operatör”, säger Dorotea Stellmach, konceptutvecklare för Altura på NREP.

I syfte att underlätta för de boende att ha en självständig vardag, men även förbättra arbetsmiljön för personalen utvecklas äldreboendet med stort fokus på modern välfärdsteknik och god tillgänglighet. Bland annat installeras moderna belysningslösningar, digital signering av läkemedel samt högteknologiska och justerbara handfat och toaletter. På respektive våningsplan finns sociala ytor, uteplatser och balkonger. Maten tillagas i boendets egna kök och dessutom kommer boendet inrymma flera naturliga mötesplatser såsom bemannad lobby med loungeavdelning, gym, bibliotek, café och en stor takterrass med infravärme.

Hygien och säkerhet för boende, arbetande och besökande har stått i fokus under utvecklingen, där vårdhygienskonsulter från Sahlgrenska Universitetssjukhuset har deltagit från ett tidigt skede för att säkerställa att dessa aspekter beaktats vid utformningen.

Äldreboendet kommer att inrymma 90 lägenheter och öppnar i oktober. Dawasta Omsorgsbostäder kommer att färdigställa projektet som utvecklare och det lokala, familjeägda bolaget Astagården kommer att bedriva äldreomsorgen i fastigheten.

På Sisjödal ska man känna sig trygg och kunna njuta av livet till fullo”, säger Markus Kärrbrand på Astagården. Utöver äldreboendet utvecklas även 28 angränsande hyresrätter inom projektet. När dessa färdigställs under hösten 2021 tillträder NREP som långsiktig ägare av såväl äldreboendet som hyresbostäderna.