Borga bygger företagspark på i Hedensbyn, Skellefteå

Skiss av den nya företagsparken i Hedensbyn, Skellefteå. Bild: Borga

Under 2021 kommer vi att uppföra en företagspark med plats för 28 verksamheter.

Företaget bakom satsningen är HB Fastigheter AB som investerar i en ny hall för små eller medelstora företag i Hedensbyn. Industrifacken kommer var och ett att kunna inredas med ett entresolplan och är förberedda för toalett med dusch.

”Vår resa från första tanke fram till byggstart har tagit ganska lång tid på grund av pandemin, men vi har lärt oss väldigt mycket", menar Oscar Håkansson och Björn Brändström som ligger bakom satsningen i Hedensbyn.

”Att få stöttning och professionell hjälp från vår kontaktperson Kenneth Nilsson på Borga har gjort att vi hittade en lösning som passade oss och våra byggplaner. Tanken med en företagspark är att vända sig till små och medelstora företag i området, där varje fack kommer att säljas som äganderätter via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Skellefteå.” avslutar Oscar Håkansson på HB Fastigheter AB

”Det känns otroligt stimulerande att få vara en rådgivande del i de gemensamma samtal med Björn och Oscar som ledde fram till det färdiga förslaget av företagsparken. Att sedan 28 företag framöver kommer att etablera sin verksamhet i byggnaden i Skellefteå kommun känns som en fin tro på framtiden”, menar Kenneth Nilsson entreprenadsäljare på Borga Plåt.

Borga bygger flera hallbyggnader i samma område.

Förutom byggnationen av företagsparken i Hedensbyn, ska arbetet av en Padelhall på 2.690 m² påbörjas. I samma område pågår ytterligare en totalentreprenad av en företagshall med kontor som Borga uppför åt Fastigheden AB på 1.280 m² fördelat på två plan.

Under våren och sommaren kommer även en mindre fackhall på 300 m² att byggas i Hammarängens industriområde i samma kommun.

”Under mina 11 år på vårt lokalkontor i Skellefteå, upplever jag under de senaste åren ett markant ökat tryck på nybyggnation, då inom främst industri- och sportsegmentet”, avslutar Kenneth Nilsson.

Hedensbyn Företagspark – en ny knutpunkt för många olika verksamheter.

I takt med att Skellefteå och Northvolts batterifabrik utvecklas och staden växer med antal invånare visar även näringslivet en positiv utveckling, vilket vi inom byggbranschen märker av. På Borga ser vi en ökning av förfrågningar och byggnationer av våra olika hallar i den norra delen av Sverige.