Populära e-sportbaren Kappa Bar flyttar till Wallenstams lokaler i Göteborg

Foto: Wallenstam

Till sommaren öppnar den populära e-sportbaren Kappa Bar i Wallenstams lokaler på Rosenlundsgatan 8 i Göteborg. Kontroller vid borden, datorer och stora skärmar för nätverksspel, hörlurar och headset samt läktare för att följa spelen är några delar av konceptet. Just nu pågår ombyggnationer för att vid öppning erbjuda fyra olika sektioner med bar, restaurang, en gamezone och VIP-rummet där man hyr in sig i för en egen upplevelse.

– Det känns jätteroligt att välkomna Kappa Bar till Rosenlund. Med sin starka förankring, och sitt uppdaterade koncept, inom e-sportupplevelser tror vi att många kommer bli väldigt glada och nyfikna inför denna etablering. E-sporten engagerar väldigt många och förtjänar mer plats inte minst i citykärnorna. Rosenlundskajen erbjuder redan idag ett brett utbud av aktiviteter och matupplevelser och Kappa Bar kommer stärka detta samtidigt som de även når ut till fler målgrupper att uppleva denna härliga plats, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt för Wallenstam i Göteborg. 

Kappa Bar öppnade sin första e-sportbar 2016 och finns idag med sju enheter runt om i Sverige och fler som ska öppna inom kort. Ett bra kök är centralt i konceptet med mat som är inspirerad av den klassiska sportbaren men också omfattar specialdesignade menyer med spelreferenser.

– Vi har sedan en tid tillbaka sökt efter rätt lokal och läge för vår restaurang i Göteborg och känner nu att vi har träffat helt rätt med vår etablering på Rosenlundsgatan 8. Kappas koncept erbjuder Göteborg något helt unikt och det ska bli fantastiskt att få välkomna Göteborgs alla gaming-intresserade men också de lite mindre invigda personerna. Kappa Bar och e-sporten är för alla och vem vill inte ha en fantastisk kväll i samband med mat, dryck och spel i alla dess former, säger Klas L Bergkvist, en av delägarna till Kappa Bar.

Andra hyresgäster till Wallenstam som nyligen etablerat sig i Rosenlundsområdet i närtid är Trafikverket, Selfmade och Erikshjälpen Second hand.