Skyline-programmet banar väg för Mestro

Foto: Mestro

Efterfrågan på innovativa lösningar för hållbar omställning av New Yorks fastigheter är hög. Detta framgår av svenska företaget Mestros inträde på den amerikanska marknaden.

New York har ambitiösa planer på att minska växthusgasutsläppen från fastigheter, som för närvarande står för över 70 % av stadens utsläpp. Detta skapar möjligheter för svenska cleantech-företag, vilket Energimyndighetens acceleratorprogram Skyline drar nytta av. Programmet riktar sig till små och medelstora företag med hållbara energi- och klimatlösningar inom byggnader och som vill utforska affärsmöjligheter i New York.

Utforska affärs- och exportmöjligheter inom hållbara byggnader i New York

Programmet har varit avgörande för Mestros framgång Skyline-programmet har hjälpt svenska företaget Mestro att säkra sitt första projekt i New York genom att tillhandahålla expertis, nätverk och resurser för att navigera den komplexa amerikanska marknaden. Med sin innovativa teknik har företaget kopplat upp en fastighet och kan nu övervaka och optimera energiförbrukningen i byggnaden.

– Att delta i Skyline-programmet var en mycket värdefull erfarenhet för Mestro. Med stöd från Energimyndigheten och Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York fick vi möjlighet att möta partners och potentiella kunder, vilket skärpte vårt budskap för den amerikanska marknaden. Att vi nu har 1245 Broadway ansluten till Mestro Portal är ett utmärkt exempel på att New York är en stad där kontakter är avgörande och att Skyline har öppnat nya möjligheter för oss, säger Kristoffer Paldeak, chef för investerarrelationer och marknad på Mestro.

– New Yorks skyline är känd och beundrad världen över, och genom nya hållbara byggnadsmetoder, progressiva lokala lagar och ett starkt aktörsekosystem håller den på att bli en av de mest innovativa. Det är högprioriterat att snabbt minska klimatutsläppen från både flerbostadshus och kommersiella byggnader, och det finns en stark efterfrågan på tekniklösningar i framkant. Svenska cleantech-företag har nu en fantastisk möjlighet att ta marknadsposition och bidra till stadens omställning, vilket kan sätta en trend för resten av USA, säger Kristin Barbato, vd och grundare av Build Edison, en av Energimyndighetens partners i programmet.

Om Skyline-programmet
Programmet syftar till att ge deltagande företag information och kunskap för att effektivt etablera sig på den amerikanska marknaden. Företagen får hjälp med att skapa kontakter med betydande aktörer och potentiella kunder inom fastighetssektorn samt möjligheter till finansiering. Aktörerna inkluderar ledande fastighetsinvesterare, fastighetsägare och fastighetsutvecklare på både den svenska och den amerikanska marknaden.

Energimyndigheten samarbetar på plats i New York med Svensk-amerikanska Handelskammaren och Build Edison, en strategisk konsultpartner inom cleantech som har lång erfarenhet av att stödja företag med klimatinnovationer inom fastighetssektorn på deras tillväxtresa.