Planer för ny bostads- och kommersiell utveckling i Slakthusområdet

Slakthusområdet Foto: Pixprovider

John Mattson har tecknat hyresavtal med flera nya aktörer för lokaler i det framväxande Slakthusområdet i Stockholm. Dessa inkluderar restauranger, konfektyr- och bageriverksamheter som tillsammans bidrar till områdets mål om att erbjuda en bred variation av mat, kultur och upplevelser. Genom att locka sådana etablerade och innovativa företag har John Mattson lyckats fylla stora delar av de tidigare tomma lokalerna i området.

De restaurangaktörer som har tecknat hyresavtal inkluderar Sin x Slaughterhouse, som erbjuder en unik kombination av asiatiskt kök, deli och egen nudelproduktion, samt Volanders, en stor restaurang med flera barer, eventlokaler och uteservering. Med Sin x Slaughterhouse som planerar sin öppning under våren 2024 och Volanders som redan har öppnat under början av mars 2024, visar det på en aktiv och snabb utveckling i området.

Utöver restauranger har även hyresavtal tecknats med tre kända företag inom tillverkning av konfektyr- och bagerivaror:

  • Pärlans konfektyr, kända för sina gräddkolor, flyttar sin kolafabrik och kontor till Slakthusområdet från och med april 2024.
  • Mr Cake, känt för sina populära tårtor och bakverk, har förlagt sin produktion till Slakthusområdet sedan februari 2024.
  • Chokladfabriken flyttade sin chokladproduktion till Slakthusområdet redan i september 2023.

Dessa avtal innebär att totalt cirka 2 600 kvadratmeter uthyrbar yta är avsatt för dessa verksamheter.

John Mattsons representanter uttrycker stolthet och glädje över att dessa aktörer har valt Slakthusområdet för sina verksamheter och ser det som ett positivt steg mot att förverkliga områdets vision om en livlig och attraktiv stadsdel. Genom att fylla vakanserna efter tidigare livsmedelstillverkare bidrar de även till områdets utveckling.

Slakthusområdet, som är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt, är under omvandling till en levande stadsdel med mångfald av verksamheter och tusentals nya bostäder, arbetsplatser samt skolor, handel, service och kultur. John Mattson äger tre tomträtter i området och planerar att utveckla nya hyresbostäder och kommersiella lokaler i bottenvåningarna vid den kommande tunnelbanestationen och parken i området. Detaljplanearbetet för dessa områden påbörjades redan under våren 2022.