Diös och Kronofogden i samarbete

Foto: Diös

Diös och Kronofogden har ingått ett grönt hyresavtal för cirka 1 100 kvadratmeter moderna kontorslokaler på Sandviksgatan i centrala Luleå. Kontoret kommer att utformas enligt myndighetens inredningskoncept "Landskapet flyttar in" och anpassas efter verksamhetens behov. Målet är att skapa en flexibel arbetsmiljö som främjar en anpassad arbetsmetod. Inflyttning planeras till december 2024.

Kronofogden är en statlig myndighet som hanterar frågor om skulder. Myndigheten har omkring 2 300 anställda utspridda på 32 orter i landet, varav 100 jobbar på Luleåkontoret. Flytten till Sandviksgatan är i linje med myndighetens strategiska beslut att optimera kontorsanvändningen och anpassa dem för ett nytt arbetsmetod.

"Vi är glada att välkomna Kronofogden till Sandviksgatan. Kontorets utmärkta tillgänglighet ger ett stort mervärde för både anställda och besökare. Vi ser fram emot att överlämna nycklarna till ett modernt och funktionellt kontor i början av december," säger Urban Olofsson, kommersiell förvaltare hos Diös Luleå.

Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att de gemensamt planerar lokalerna för att minska miljöpåverkan och energiförbrukning.