K-Fastigheter avyttrar dansk portfölj

Foto: Rolands Varsbergs / Unsplash

K-Fast Holding AB ("K-Fastigheter") har ingått ett avtal med en institutionell investerare om försäljning av en fastighetsportfölj i Danmark som består av 311 lägenheter.

I ett pressmeddelande den 7 mars 2024 meddelades att K-Fastigheter hade ingått en avsiktsförklaring med en institutionell investerare om försäljning av en fastighetsportfölj bestående av 311 lägenheter i Danmark. Parterna har nu tecknat ett villkorat överlåtelseavtal, där K-Fastigheter lämnar portföljen under juni månad 2024.

Affären baseras på ett fastighetsvärde om cirka 1 099 MSEK. Fastigheternas marknadsvärde vid utgången av fjärde kvartalet 2023 var 1 145 MSEK. Försäljningen stärker K-Fastigheters balansräkning och ger möjlighet till fortsatt förvärv av byggrätter och byggstart av nya projekt.

"Försäljningen av dessa fastigheter är en viktig del i att fortsätta utveckla K-Fastigheter. Vi tror att vi kan skapa större värde för företaget och våra aktieägare genom att investera kapital i att förvärva nya byggrätter och starta projekt med våra egenutvecklade koncepthus, snarare än att äga dessa fastigheter som inte är byggda enligt våra koncept," säger Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter.

Portföljen omfattar fyra fastigheter i Köpenhamnsområdet. Även efter försäljningen av dessa fastigheter kommer K-Fastigheter att ha en närvaro i Köpenhamnsområdet genom projektet Ballerup, som består av 153 lägenheter och för närvarande är under byggnation.