Åhléns och Alecta fastigheter tecknar långsiktigt avtal

Åhléns återkommer med stort varuhus på Fridhemsplan i april 2026!, säger Ayad Al-Saffar, VD Åhléns

Efter avslutade förhandlingar har Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter undertecknat ett långtidsavtal. Det nya avtalet innebär att Åhléns Fridhemsplan återöppnar i april 2026 på en yta om 2553 kvadratmeter, efter den pågående omfattande renoveringen av fastigheten som beräknas pågå under två år.

Under en övergångsperiod kommer Åhléns Fridhemsplan att fortsätta verka i en befintlig mindre lokal med entré från Sankt Eriksgatan.

VD för Åhléns, Ayad Al-Saffar, uttrycker sin glädje över att säkra framtiden för varuhuset på Fridhemsplan och ser fram emot att kunna fortsätta erbjuda en inspirerande shoppingupplevelse i en moderniserad lokal efter renoveringen.

Efter samtal med intressenter och invånare i området har det framkommit att Åhléns varuhus uppskattas vara en viktig del av Fridhemsplan. När renoveringsarbetet är färdigt kommer varuhuset att få sällskap av hotell, restauranger och caféer, vilket förväntas ge området ny energi.

Markus Hultquist, Kund- och fastighetschef på Alecta Fastigheter, uttrycker glädje över Åhléns fortsatta engagemang och ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet i det nya Fridhemsplan.