Klövern tar första spadtaget för Eddahuset - 66 lägenheter i centrala Uppsala

Eddahuset uppifrån högupplöst för vepor. Foto: Klövern

Klövern tillför 66 nya hyreslägenheter till centrala Uppsala med bostadsprojektet Eddahuset. Tillsammans med Erik Pelling (s), kommunstyrelsens ordförande, och Mattias Klysing, VD för Bergman & Höök, kommer Klöverns VD Rickard Langerfors att presentera projektet den 20 mars.

"Vi tar det första spadtaget i Uppsala med Eddahuset och skapar 66 hyreslägenheter mitt i stadskärnan. Det är en spännande start för oss både i Uppsala och Stockholm, och vi intensifierar våra insatser genom att starta byggandet av närmare 1 200 bostäder detta år," säger Rickard Langerfors, VD för Klövern.

Eddahuset-projektet ligger nära Fyrisån med universitetet inom gångavstånd och Uppsala Centralstation bara 15 minuters promenad bort. Nästa projekt att ta spadtaget för är Södergården i Tyresö med 205 bostäder i april. I maj påbörjar vi byggandet av Kista Square Garden med 400 lägenheter. Dessa första fyra byggstarterna från Klövern markerar början på en ökande trend av byggstarter framöver. Klövern förutser att mellan 2 500 och 3 000 byggstarter per år kommer att genomföras redan år 2027.