Boverkets rapport - Stöd till utsatta grupper

Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden. Foto: Heimstaden

Heimstaden välkomnar Boverkets rapport om inkluderande bostadsbyggande med statligt stöd, publicerad den 15 mars. Den bristande sammanhållningen inom Sveriges sociala bostadspolitik är tydlig, särskilt när det gäller riktade lösningar för de mest utsatta grupperna på bostadsmarknaden. Därför är det positivt att Boverket har tagit fram en idérapport som syftar till att rikta statligt stöd till dessa grupper på ett effektivt sätt, enligt Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden.

På Heimstaden delar vi Boverkets uppfattning om att staten bör bidra med finansiering för att stödja utsatta grupper på bostadsmarknaden. Genom ett samarbete mellan staten, kommunen och fastighetsbolagen kan vi göra verkliga förbättringar, tillägger Kent Persson.

Vi hoppas att rapporten kommer att öppna upp för en diskussion om de utmaningar som Sverige står inför inom bostadssektorn, en dialog där politiken, förvaltningen och branschen alla deltar aktivt. Heimstaden kommer fortsätta att driva för sociala bostadspolitiska reformer och aktivt delta i dessa diskussioner framöver, avslutar Kent Persson.