Peab bygger centrumnära komplex för LKAB i Kiruna

Foto: Peab

Peab har fått i uppdrag att konstruera en byggnad nära centrum, med en yta på cirka 2500 kvadratmeter som kommer att hysa butiker, kontor och lagerlokaler. Uppdragsgivaren är LKAB.

I samband med omvandlingen av Kiruna har Peab fått i uppdrag av LKAB att bygga en ersättningsbyggnad i staden som kommer att inrymma butiker, kontor och lager. För att skapa en enhetlig estetik i området kommer den nya byggnaden att ha designinslag som matchar polishuset som redan är färdigställt. Planerad start för markarbetet är i maj/juni.

"Det är väldigt spännande att vi fortsätter att få förtroende från LKAB att bidra till Kirunas omvandling med våra lokala resurser. Den nya byggnaden, med sitt brutna tak, kommer att bli en viktig del av kvarteret tillsammans med de befintliga byggnaderna," säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

"Vi har tidigare samarbetat med PEAB i flera projekt. Vi ser fram emot detta samarbete och förväntar oss ett fantastiskt resultat både för hyresgästerna som flyttar in i sina nya lokaler och för Kiruna som helhet," säger Mats Persson, projektledare på LKAB.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i maj 2024 och planerad överlämning i slutet av 2025.