Rikshem förvärvar samhällsfastighet i Umeå

Karl Vahlund. Foto: Olof Holdar/Rikshem

Rikshem kompletterar befintligt bostadsbestånd i Umeå med köp av en större samhällsfastighet. Förvärvet sker genom bolag och säljare är Seniorhusen Sverige. Fastigheten Fjällämmeln 23 har en total area om cirka 3 500 kvadratmeter och innehåller 48 lägenheter samt gemensamhetsytor, verksamhetsytor och personalutrymmen. Fastigheten är fullt uthyrd till Umeå kommun som bedriver ett äldreboende i lokalerna.

– Vi kompletterar nu vårt bestånd i Umeå med en samhällsfastighet i bra läge och som hyrs av kommunen. Att växa med samhällsfastigheter på utvalda tillväxtorter är en del i vår strategi och vi arbetar även för att ha en god fördelning mellan bostäder och samhällsfastigheter på de orter där vi verkar, säger Karl Vahlund, transaktionschef på Rikshem. 

– Seniorhusens verksamhet bygger på ett kvalitetstänkande i alla delar. Därför har det varit viktigt att sälja fastigheten till ett långsiktigt och seriöst bolag som tar ansvar för fastigheten på ett bra sätt, säger Nils-Eric Öquist, vd för Seniorhusen.  

I och med affären har Rikshem nu tillträtt fyra förvärv under 2017 med en total transaktionsvolym om cirka 1,3 miljarder kronor.