SBB investerar 4,5 miljarder i Olso

Foto: SBB

SBB har via sitt norska dotterbolag förvärvat en fastighet i centrala Oslo för cirka 4,5 Miljarder kronor. Förvärvet består av en kontorsfastighet med en total uthyrbar area om cirka 49.000 kvadratmeter med en total hyresintäkt om cirka 187 miljoner kronor. 

 

Hyresgästen är DNB Bank ASA som är Norges största bank och en av Nordens största finansiella institutioner med norska staten som största ägare. Den återstående hyreslängden är 10,3 år.

 

– Vi ökar närvaron och vår position stärks i Norge med vår hittills största fastighetsaffär. Fastigheten är strategiskt viktig och fantastiskt belägen i centrala Oslo med en stabil hyresgäst och ett långt hyreskontrakt. Affären innebär att vi fortsätter investera i Norge med centralt belägna samhällsviktiga fastigheter, säger Ilija Batljan, vd för SBB och Effnetplattformen.

 

Fastighetsaffären sker genom förvärv av bolag och tillträde sker omgående. Förvärvet finansieras genom en kombination av lån och eget kapital.

 

Huset på 18 våningar är uppförd år 2012 och är belägen i ett av Oslos mest centrala och attraktiva affärsområden, Björvika, med närhet till Centralstationen och det nya Operahuset.