Tyréns förvärvar Samcon

Magnus Holmberg, regionchef mitt Tyréns.

Tyréns förvärvar byggkonsultföretaget Samcon i Örebro med 15 medarbetare. Förvärvet är ett steg i en fortsatt breddning och utveckling av Tyréns verksamhet i Mellansverige och Mälardalen. Detta enligt ett pressmeddelande.Som en del av en långsiktig plan för region mitt, som består av Mälardalen och Mellansverige, förvärvar Tyréns Örebroföretaget Samcons samtliga medarbetare för att förstärka konstruktionskompetensen i regionen.

− Vi är mycket glada över den här förstärkningen. Samcon besitter den kompetens och erfarenhet vi önskar, samt ligger oss nära kulturellt och värderingsmässigt. Förstärkningen ligger i linje med Tyréns strategiska plan om att skapa tillväxt och utveckla konstruktionskompetensen i landet, säger Magnus Holmberg, regionchef mitt.

Från och med den 1 juni kommer de nya medarbetarna att vara en del av Tyréns örebrokontor. Tyréns Örebrokontor satsar även på fler kompetensområden framöver för att matcha den efterfrågan som finns i regionen. Några exempel är mark och anläggning som inkluderar bland annat gatu-, väg- och järnvägskompetens samt vatten- och miljöingenjörer.