Trygg-Hansa flyttar in i Wihlborgs kontorshus Kvartetten i Hyllie

Kvartetten. Foto: Wihlborgs

Wihlborgs har tecknat avtal med Trygg-Hansa om 12 000 kvadratmeter och en hyrestid på 15 år i trippelcertifierade Kvartetten (Pulpeten 5) i Hyllie.

Flytten innebär att Trygg-Hansa samlokaliserar fem regionkontor med sammanlagt 1 000 medarbetare. Uthyrningen på 12 000 kvadratmeter blir en av de största i kontorsuthyrningarna i Sverige det senaste året.

Kvartetten, Wihlborgs tredje kontorshus i Hyllie och som står klart i början av 2023, certifieras enligt NollCO2, WELL och Miljöbyggnad Guld. Certifieringen NollCO2 syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan över byggnadens hela livscykel. WELL-systemet riktar in sig på både hårda och mjuka värden i syfte att förbättra människors hälsa och välmående.

- Vårt nya kontor i Hyllie gör det möjligt för oss att samla våra över 1 000 medarbetare i Malmö under ett tak vilket är en viktig milstolpe och en avgörande framgångsfaktor för vår fortsatta expansion efter sammanslagningen med Moderna Försäkringar. Wihlborgs är väldigt lyhörda för våra specifika krav som rör allt från medarbetarnas trivsel till våra högt ställda hållbarhetskrav, säger Mats Dahlquist, vd på Trygg-Hansa.

- Vi är mycket glada över att Trygg-Hansa väljer Kvartetten för den fortsatta utvecklingen av sin verksamhet, och dessutom på så lång sikt. I detta kontorshus har vi förverkligat höga ambitioner för lågt klimatavtryck och människors välbefinnande utan att tumma på långsiktig flexibilitet och hög byggnadskvalitet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.