Fortsatt stark tillväxt för Norconsult Sverige

Farah Al-Aieshy, VD för Norconsult i Sverige. Foto:Norconsult

Under första halvåret visar Norconsult Sverige en fortsatt stark tillväxt och levererar ett bra resultat ackumulerat.

Norconsult har under första halvåret en tillväxt på drygt 15%. Nettoomsättningen uppgick till 619 MSEK (533 MSEK), EBITA uppgick till 54 MSEK (48 MSEK) och EBITA-marginalen uppgick till 8,7% (9,0%).

 – Hela Europa har påverkats av kriget i Ukraina på många sätt, inte minst ökade energipriser och långa leveranstider på material. Detta drabbar våra kunder och i förlängningen även oss. Därför gläder vi oss åt att vi fortsatt har en lönsam tillväxt, säger Farah Al-Aieshy, VD för Norconsult i Sverige.

Internationellt arkitekturpris

Affärsenhet Arkitektur har vunnit European Property Awards arkitekturpris i kategorin ”Mixed Use Architecture” för CIK, Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta. CIK är ett exempel på ett lyckat projekt där hållbarhet har varit i fokus under hela projekttiden.

Flera strategiska uppdrag under kvartal 2

Norconsult är marknadsledande inom dammsäkerhet i Sverige. Under 2022 arbetar Affärsenhet Anläggning & Vattenbyggnad i över 100 dammsäkerhetsrelaterade projekt.

Kompetens inom Kulturmiljö är en efterfrågad nisch och Affärsenhet Stadsbyggnad, Landskap & Miljö har vunnit uppdraget att utvärdera två riksintressen för kulturmiljövård för Länsstyrelsen i Skåne.

Affärsenhet Väg, Mark & Trafik har vunnit uppdraget att anlägga planskilda korsningar för väg samt gång- och cykeltrafik kring Segersängs station på Nynäsbanan.

Affärsenhet Arkitektur har vunnit uppdraget för en ny skola i Enköping samt två badhus i Göteborg, Askim och Kortedala.

Norconsultkoncernen

Norconsultkoncernen har haft en stark tillväxt under andra kvartalet. Koncernen har 5 300 medarbetare och är en attraktiv arbetsgivare för både seniora konsulter och nyanställda. Ett kvitto på detta är att Norconsult rankades som branschens mest attraktiva arbetsgivare i Norge när 11 000 studenter sagt sin mening i Universums undersökning.