K2A leder hållbar utveckling i fastighetsbranschen

Foto: Joshua Golde / Unsplash

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har mottagit utmärkelsen Symbios, som hyllar svenska företag för att de lyckas förena ansvarstagande med lönsam tillväxt. K2A är det första företaget att vinna priset för andra gången.

"Det är mycket roligt att återigen få denna utmärkelse. Ett starkt hållbarhetsarbete är grunden för vår verksamhet, och under det senaste året har vi sett flera exempel på hur det stärker våra fastighetsvärden och därmed affärsverksamheten," säger Johan Knaust, vd för K2A.

Utmärkelsen har instiftats av managementbolaget Cupole och delas ut för fjärde gången i år. Precis som 2022 är K2A en av de tre vinnarna. Vid nomineringen av K2A tidigare i år framhölls särskilt bolagets hållbarhetsinsatser som en bidragande faktor till framgångsrika fastighetsförsäljningar under 2023.

"Jag är mycket glad att, tillsammans med resten av årets fantastiska jury, kunna gratulera K2A som en av årets Symbios-vinnare! Redan 2022 insåg vi att K2A är ett företag att hålla ögonen på för framtiden, inte minst på grund av deras inspirerande insatser inom en betydelsefull bransch. Förra året rankade GRESB, världens största benchmark för hållbarhet inom fastighetsbranschen, K2A som det näst bästa bolaget globalt bland alla börsnoterade bostadsföretag. Det är tydligt att K2A ser ansvarstagande som en drivkraft för tillväxt," säger Per Högberg, Managing Partner på managementkonsultbolaget Cupole.

Juryns motivering till K2A:s vinst lyder: "Med ett outtröttligt fokus på hela värdekedjan fortsätter K2A att leda utvecklingen mot grönare bostadsområden – en hållbar bostad i taget."