Fastigo och Fastighets tecknar kollektivavtal

Nytt kollektivavtal för anställda i fastighetsbranschen. Foto: Anette Nordenfelt.

Nyligen har Fastigo och Fastighetsanställdas Förbund tecknat ett treårigt kollektivavtal. Avtalet följer industrins märke som innebär kostnadsökningar på 6,5 procent på tre år. Avtalet berör cirka 10 000 anställda.

- Förhandlingarna har stundtals varit tuffa men ändå konstruktiva och vi är nöjda med att ha träffat ett treårigt avtal helt i linje med industrins märke, säger Mona Finnström, vd för Fastigo, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation.

Att avtalet är treårigt innebär att företag i fastighetsbranschen nu får kontinuitet i lönearbetet. Samtidigt får Fastigo och Fastighetsanställdas Förbund möjlighet att jobba med nödvändiga utvecklingsfrågor.

- Vi har kommit överens om att tillsätta tre arbetsgrupper som ska se över och utveckla frågor kring arbetstid, lokal lönebildning och lärlingssystem. Att kollektivavtalen utvecklas i takt med samhället i övrigt är en förutsättning för att branschen ska kunna utvecklas, menar Mona Finnström.

Kollektivavtalet med Fastighets berör cirka 10 000 anställda i privata, kommunala och kooperativa företag i fastighetsbranschen.