Vectura expanderar i Science Village Lund

Foto: Vectura

Vectura tar nu nästa steg i utvecklingen av Science Village i Lund genom att ingå ett nytt optionsavtal med Science Village Scandinavia. Genom detta avtal får Vectura möjlighet att förvärva byggrätter om totalt 50 000 kvadratmeter, vilket ökar deras engagemang i området och stärker deras erbjudande om att skapa innovationskluster.

Vectura har redan etablerat sig i Science Village genom sin satsning The Loop, som ankarbyggherre i Brunnshög Works och genom Saab Kockums nya huvudkontor. Detaljplanearbetet för de nya byggrätterna kommer att påbörjas under 2024 med ambitionen att skapa en mer sammanhängande stadsmiljö för alla aktörer och besökare i Science Village. Vecturas vision är att inkludera kontor, laboratorier och hotell för att ytterligare stärka Science Village som en dynamisk och inspirerande mötesplats.

Joel Ambré, VD för Vectura Fastigheter, uttrycker sin glädje över det långsiktiga samarbetet och betonar att detta steg stärker både Vectura och Science Village, vilket ökar möjligheterna till forskning, utveckling och innovation i regionen.

Christian Lindfors, VD för Science Village Scandinavia, understryker att överenskommelsen markerar ambitionen att fortsätta utveckla Science Village genom samarbeten. Han poängterar också att Vectura som en nationell fastighetsaktör kan bidra till att koppla ihop andra nationella kunskapskluster med Science Village, med målet att skapa ett ledande globalt kunskapsekosystem inom materialvetenskap och life science.

Science Village är ett växande område för företag, forskning och akademiska institutioner i Lund. Det omfattar ledande forskningsanläggningar som ESS och MAX IV, samt en spårvagnshållplats i närheten för enkel åtkomst till Lunds stadskärna, Malmö och Köpenhamn. Oatly har sitt forsknings- och innovationscenter här, och Lunds universitet planerar en utbyggnad av campusområdet samt ett nytt NanoLab i området. När Science Village är färdigställt kommer det att omfatta över 450 000 kvadratmeter akademiskt, laboratorie- och kommersiellt utrymme.