Veidekke planerar för solceller

Foto: Eneo

Eneo hjälper Veidekke utreda solceller för utvecklingen av en stor bostadsrättsförening med radhus.

Efter analys av Veidekkes planer och arkitekten Whites ritningar har Eneos team gjort en helhetsutredning om solceller. Utredningen visar bland annat behovet av långsiktig förvaltning när en bostadsrättsförening tar över en stor solcellsanläggning. Med rätt helhetsstöd i förvaltningen kan en bostadsrättsförening skapa stora värden med solceller, utan att utsätta sig för juridiska eller hållbarhetsmässiga risker.

Vi behövde förstå helheten kring solceller. Inte bara hur stort det gick att bygga, utan också varför man skulle bygga, och vad man behöver tänka på väl det är byggt. Nu har vi en utredning från Eneo som gör oss trygga i hur vi ska ta projektet vidare, säger Veidekkes projektledare Alf Tördal.

Eneos vd Wilhelm Löwenhielm ser ett ökat intresse från bostadsutvecklare.

Bostadsutvecklare kommer allt oftare till oss för hjälp - delvis på grund av kommunala krav, delvis för att man ser hur attraktiva solceller är för köpare. Kan vi vara med redan i det tidiga planeringsskedet så tror vi att möjligheten ökar till att resultatet blir riktigt bra i slutändan. Det har varit roligt att arbeta med Veidekke Bostad, som är framsynta och hungriga på ny kunskap inom området, säger Wilhelm Löwenhielm.