Obligationslån ger kapital till Jernhusens investeringar

Jernhusen investerar stora belopp i Malmö.. Illustration: Jernhusen

Jernhusen har emitterat en obligationslån på 200 miljoner kronor inom ramarna för sitt Medium Term Note-program (MTN-program). Lånet ska finansiera delar av pågående investeringar i Stockholms- och Malmöområdet. 

Obligationslånet löper med rörlig ränta (Stibor 3M + 0,32 procentenheter) under 5 år. Obligationen kommer att noteras på Nasdaq OMX Stockholm, skriver Jernhusen i ett pressmeddelande.

– Jernhusens investeringar i Sveriges infrastruktur fortsätter planenligt. Emissionen syftar till att finansiera delar av de pågående investeringarna i framförallt Malmö- och Stockholmsregionen, säger Marcus Jansson, finanschef på Jernhusen.

Fakta Jernhusen Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen.Jernhusen ägs av svenska staten och har 232 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fastighetsbeståndet uppgår till 186 fastigheter, med ett totalt marknadsvärde på 11,7 miljarder kronor.