70-tal och nutid i harmoni på Scandic Park

Restaurangen. Det arkitektoniska formspråket har varit en viktig del av inredningen. Foto: Robin Hayes Photography

2020 renoverades samtliga Scandic Parks 213 hotellrum och i år har entréplanet med reception, bar, restaurang, terrass och mötesrum fått nytt utseende.

Av SOFIA GAD

I februari 1968 invigdes Hotell Park i Stockholm och har sen dess moderniserats flera gånger. För den hitintills största renoveringen, som blev klar hösten 2022 ansvarade arkitektfirman Doos Arkitekter för design och inredning. Målsättningen var att återskapa och lyfta fram den ursprungliga arkitekturen som ritats av den nyskapande funkisarkitekten Sven Markelius.

bild
Restaurangen. Foto: Robin Hayes Photography

– Vi har byggt vidare på Sven Markelius unika 70-tals uttryck med grafiska rena linjer och knyter samman hans stil med nutiders tankar, idéer och funktioner, säger Bronwynn Welsh, arkitekt på Doos Arkitekter.  

bild
Lobbyn. Elegant och lekfull soffa i mörkgrönt. Foto: Robin Hayes Photography

Hög kvalitet och design

Färgerna på entréplan är starka och varma och skapar karaktär och hemkänsla. Inredningen är av hög kvalitet och design med material som cederträ, glas och råstål. De flesta av möblerna är närproducerade och har koppling till 70-talet.

 – Möblerna har även högt andrahandsvärde, vilket varit en del av det cirkulära arbetet, säger Alexandra Wachtmeister, arkitekt på Doos Arkitekter. Här finns även många inbjudande krukväxter som blir en förlängning av grönskan i Humlegården på andra sidan gatan.

bild
Juniorsviten. Foto: Robin Hayes Photography

Hemmakänsla

I gästrummen återfinns färger i gröngrå nyanser och material som läder och linne. Badrummen liknar ett designat badrum, med en arkitektritad handfatskommod, generös dusch och varma kulörer på kakel och väggar.

– Nyrenoverade Scandic Park är en blandning av färg och form från 70-tal och nutid.  En härlig oas för umgänge mitt i centrala Stockholm, avslutar Bronwynn Welsh. 

 bild