Nya bostadsrätter byggs på Östermalm i Stockholm av Balder

Bild: Utopia Arkitekter

På Östermalm i Stockholm finns många fantastiskt fina bostadsfastigheter. Dessa är i regel uppförda för över 100 år sedan. Nu ska Balder tillskapa något motsvarande med högsta kvalitet i en helt ny bostadsrättsfastighet på en av de kvarvarande tomterna på Östermalm.

- Balder förverkligar många byggrätter för bostäder i Norden. När vi fick möjligheten att förvärva, i praktiken en tomt, i ett av Stockholms bästa lägen såg vi det som en intressant möjlighet, säger Balders VD Erik Selin.

Balders avsikt är att uppföra en fastighet om ca 5 500 kvm som innehåller 28 bostadsrättslägenheter, ca 300 kvm kommersiella lokaler och parkeringar i källarplan. I förra veckan godkändes bygglovet, på så vis kan Balder nu ta nästa steg för att realisera detta fina projekt.

- Uppdraget är att tillskapa det bästa, vilket leder till att vi vill förena stilig arkitektur med utsökt funktion. För att förverkliga målet har vi satt samman ett hängivet team av engagerade och kunniga personer som blir en garant för att vi kommer att nå vårt mål, säger Thorsten Åsbjer, senior vVD på Balder.