I anslutning till Skaftö Golfklubb på ön Skaftö i Bohuslän har Skaftö Golfhotell byggts ut med sexton nya rum som invigdes i juni 2022. Här går inredningen i skotsk stil och varje rum har sin unika karaktär.
Text: Annika Wihlborg
Den nya hotellbyggnaden består, utöver sexton dubbelrum och en lounge med kök. grillplats, solterrasser, uteplatser samt ett separat hus med lounge och kök. Varje rum får sin unika karaktär, men den röda tråden i inredningen är en modern skotsk stil, med kvalitetssängar från sängtillverkaren Aya of Sweden.
Varje rum har sin unika karaktär
Tapeterna i samtliga rum karakteriseras av en traditionell stil med ett nyskapat hundtandsmönster och kommer från Ulricehamns tapetfabrik. För designen av tapeterna står Camilla Brendin på Oddbirds, som även ansvarat för det kreativa konceptet i inredningen av Skaftö Golfhotells nya rum.
De fyra tapeter som använts heter Rågårdsvik, Grundsund, Stockevik och Fiskebäckskil. De sjutton hotellrummen har namngetts efter kända golfspelare, exempelvis Annika Sörenstam och Tiger Woods. Inne i rummen kan gästerna läsa mer om respektive spelares historia.
Skotskt mode som inspirationskälla
–Vår utmaning var att skapa hotellrum som kombinerar en skotsk karaktär med en innovativ nordisk stil. Inför uppdraget valde vi ut modebilder med rutiga och tweediga looks tillsammans med djärva mönster och färgkombinationer och en blandning av rustika och fina material och texturer, detta har varit vår ledstjärna genom projektet. från nätet. Varje rum har en modebild som inspirationskälla. Vi har klätt sänggavlarna med rutiga ulltyger i skotsk feeling skotska resttyger från Amanda Christensen. Golven kommer från Bolon och snickeriföretaget Sibab i Hjo har specialproducerat garderober och badrumsmöbler, säger Camilla Brendin.
I de nyinvigda hotellrummen finns även specialgjorda möbler från Homeline, som gjort sänggavlarna och möblerna till loungen.
–Vi har inspirerats av tweed, ull och jordiga toner. Jag är mest nöjd med helheten, att varje rum har en unik inredning och karaktär. Det har blivit en upplevelse och något av en snackis bland hotellgästerna, säger Camilla Brendin.